3,14LIVE
Samtale om ”Landscape-Mindscape” av Kwestan Jamal Bawan med Øystein Hauge og Grethe Unstad

Torsdag 28.04.16 - 19:00

Samtalen vil blant annet omhandle Kwestan Jamals kunsthistoriske referanser til abstraksjoner utover formale konstruksjoner, samt hennes kunstneriske utvikling og egenart. Diskusjonen vil kretse rundt maleri, ikke som opplevelse, men som en innlevelse.
Moderator for samtalen Gitte Sætre – 3,14s kommunikasjons- og debattredaktør.

Øystein Hauge er høgskolelektor ved KHIB, freelance kunstskribent og fast anmelder av billedkunst i Bergens Tidende. Han har tidligere skrevet en tekst om Kwestan Jamals kunst, den gang med «stedet» som utgangspunkt. Stedet er ikke noe som eksisterer i seg selv i «essensialistisk» forstand, det er alltid samfunnsskapt, alltid konstruert som en del av en sosial kontekst. Kunstneren, som har sine røtter i et fjellområde i Kurdistan (nord i dagens Irak) fikk stå frem som en typisk representant for migrantene, en kunstner i eksil.

Kwestan Jamals nye malerier handler om dette også, men kanskje mest om noe annet: om dybde og overflate, nærhet og distanse. Et postmoderne tema, men hvor «kontemporær» er arbeidene til Kwestan Jamal – egentlig? Handler dette kun om verkinterne? ”maleriske” problemstillinger, eller er det fortsatt noe å hente i Kwestans personlige erfaringer?

Grethe Unstad kjenner mange fra den bergenske kunstscenen, hun jobber konsentrert med maleri og har fargen og billedrommet sentralt i sin praksis. Kwestan Jamal har sin BA og MA fra Kunst- og designhøyskolen i Bergen, samt kunstdiplom fra Salaymania institutt i Kurdistan.

Lett bevertning. Gratis inngang.

Utstillingsperiode: 08.04 – 05.06.2016
[www.kwestan-jamal.com]

about

what´s on


upcoming
exhibitions
3,14LIVE
events

e-news

touring


learn

 

 

 


 

Kristine Nilsen Oma
Please Body Follow
– et dansekunstverk om ME
Av og med dansekunstner
Kristine Nilsen Oma
10.06. - 12.06.2016 18:00 på 3,14 Vågsallmenningen 12, 5014 Bergen


Produksjonen Please Body Follow er et hybrid kunstverk som blander samtidsdans, teatral tekst og performance art med en aktiv scenografi. Ved å fortelle om sin egen opplevelse om å leve med sykdom (ME) ønsker Nilsen Oma å skape en diskusjon rundt ME sykes livskvalitet. Hvordan påvirker ME kroppen? Hvordan er livskvaliteten til en ME syk i dag? Hva er det avgjørende for å lede et liv som er sunt og oppegående, og samtidig leve på sykdommens premisser?
Verket byr på en sterk og intens opplevelse.. Vi blir vitne til en ytterst personlig kamp for å forstå sykdommen, dens høyst virkelige og reelle utfordring. Nilsen Oma deler med oss den oppriktige kampen for å være et lykkelig menneske i en syk kropp.

”Don’t confuse good health with not being sick. A truly healthy life is one spent creating value—tackling the challenges thrown at us over a lifetime, striving to achieve something worthy and meaningful; constantly expanding the frontiers of our lives.” (Daisaku Ikeda)

Medvirkende:
Koreograf, utøver og produsent: Kristine Nilsen Oma
Plakat: Janne Robberstad
Co produsent: Per Rutledal
Dramaturgisk konsulent: John Britton

Kristine Nilsen Oma er dansekunstner og styremedlem i ME foreningen Hordaland.

Ta kontakt for bestilling og/eller mer informasjon: kristinenilsenoma@gmail.com
Billettpris: 200 / 180
[kristinenilsenoma.wordpress.com
]


Camouflage
24.06. - 24.07.2016

Siden andre verdenskrig har 100.000 norske kvinner og menn deltatt i ulike konflikter. Deltakelse i en væpnet konflikt gjør noe med mennesker, ingen kommer hjem uten at opplevelsen har satt spor. Blant disse hundre tusen soldatene finner vi også kunstnere og noen av disse møter du her.

Kuratert av Per Rutledal
GITTE SÆTRE
Magic of Seven

19.08. - 16.10.2016


"Magic of Seven" is a 7-channel film where the artist Gitte Sætre orchestrating a collective ritual that's about attention to tune into the outside world and connect with it.

Curator: Malin Barth

[www.gittesatre.com]